Pàgines

dilluns, 8 d’agost del 2011

L'exemple dels adults, la millor educació

Estic de vacances en un poblet del Pallars Jussà. Per la festa major, una de les activitats és un concurs del joc de cartes de la "botifarra", molt popular a Catalunya. És un joc que es juga amb parella, dos contra dos. (Aquest any hi ha hagut fins a divuit parelles inscrites, tots veïns del poble).

En una de les rondes, a dos nens els va tocar jugar contra dos adults. Els dos adults van fer una trampa, davant la qual els nens no van saber com reaccionar, van perdre i van quedar eliminats.

Quan m'ho van explicar em vaig emprenyar molt. El títol d'aquesta entrada no l'he volgut posar en negatiu, però bé podria haver posat "el mal exemple dels adults, la pitjor deseducació". Aquests dos nens poden pensar que en la vida tot s'hi val. Si uns veïns del poble adults recorren a la trampa per guanyar, la idea que els pot quedar és que això és el que cal fer, sense mirar prim.

Aquests detalls són els que hem de cuidar, fins i tot en coses que poden semblar banals, com un joc de cartes entre veïns. La millor prèdica educativa està en l'exemple.

Bon estiu!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu el vostre comentari aquí